Orges Malaj

Eng:

Orges Malaj’s journey in music began at the Home of Pioneers, Firzamonik branch, where he received his initial music lessons. He continued his studies in the bassoon under the guidance of Professor Kristaq Lena at the Jakov Xoxa School of Music. In 2000, he achieved outstanding results at the artistic high school Jakov Xoxa in Fier.

He pursued higher studies at the Academy of Arts and graduated with maximum results in the bassoon specialty in 2008. His exceptional talent and commitment to music have earned him numerous awards and prizes such as first prize of the Competition of artistic schools of the Republic of Albania since 2003, first prize at the Pjeter Gaci Competition in 2006 and the best diploma of the Faculty of Music, Tirana Academy of Arts, in 2008.

In 2013, he participated in a Masterclass under the direction of world-renowned bassoonist Gustavo Nunez in Amsterdam, Netherlands, where he received top marks for his musical and interpretative skills. He has performed over 10 solo concerts with various well-known orchestras, both Albanian and foreign, both domestically and abroad.

He has been teaching at the Academy of Arts since 2008 and directs the Bassoon Class and has previously lectured at Hasan Prishtina University. He’s played with the Symphony Orchestra of T.K.O.B. Concert Maester, the Youth Orchestra of Tirana, and the Tirana Philharmonic. He’s a member of “CESK ZADEJA” and the Emerson Tirana Trio. Currently, he’s a Lecturer at Tirana University of Arts.

 

Alb:

Rrugëtimi i Orges Malajt në muzikë nisi në Shtëpinë e Pionierëve, dega Firzamonik, ku mori mësimet fillestare të muzikës. Ai vazhdoi studimet për fagot nën drejtimin e profesor Kristaq Lenës në Shkollën e Muzikës Jakov Xoxa. Në vitin 2000 arriti rezultate të shkëlqyera në liceun artistik Jakov Xoxa në Fier.

Ai ndoqi studimet e larta në Akademinë e Arteve dhe u diplomua me rezultate maksimale në fagot në vitin 2008. Talenti i jashtëzakonshëm dhe përkushtimi ndaj muzikës i kanë sjellë çmime të shumta si çmimi i parë i Konkursit të shkollave artistike të Republikës së Shqipërisë, në vitin 2003, çmimi i parë në konkursin Pjeter Gaci në 2006 dhe diploma më e mirë e Fakultetit të Muzikës, Akademia e Arteve Tiranë, në vitin 2008.

Në vitin 2013, ai mori pjesë në një Masterclass nën drejtimin e fagotistit me famë botërore Gustavo Nunez në Amsterdam, Holandë, ku mori nota të larta për aftësitë e tij muzikore dhe interpretuese. Ai ka realizuar mbi 10 koncerte solo me orkestra të ndryshme të njohura, shqiptare dhe të huaja, brenda dhe jashtë vendit.

Orges Malaj punon në Akademinë e Arteve që nga viti 2008 ku drejton klasën e fagotit, dhe më parë ka ligjëruar në Universitetin Hasan Prishtina. Ai ka luajtur me Orkestrën Simfonike të T.K.O.B. Koncert Maestro, Orkestrën Rinore të Tiranës dhe Filarmoninë e Tiranës. Ai është anëtar i “CESK ZADEJA” dhe i Emerson Tirana Trio. Aktualisht është Pedagog në Universitetin e Arteve të Tiranës.

 

Ballkan Sextet “Pro Arte” 

Marina Nikolovska – obo Maqedoni e Veriut,

Orges Malaj – fagot Shqiperi,

Ilir Kodhima – korno Shqiperi,

Enkelejda Zajmi Gorani – flautë, Shqipëri – Kosovë, Astrit Mustafa – klarinet Kosovë,

Lejla Haxhiu Pula – piano Kosovë

 

Programi:

Ludwig Thuille: 

Sextet B- Dur, Op.6

  • Allegro Moderato
  • Larghetto

III. GAVOTTE

Andante, quasi Allegretto

  • FINALE

Vivace

———————-

Francis Poulenc:

Sextet për piano, flautë, obo, klarinet, fagot & corno

  • Allegro vivace
  • Divertissement

Andantino

III. Finale

Prestissimo

 

Kreshnik Aliçkaj:

Sextet pianistik

Program Prishtina 2023, 17 05

F.Schubert Lieder transcribed by F.Liszt :

Der Müller und der Bach

Die Stadt

Das Fischermadchen

Gretchen am Spinnrade

Bartók Béla 

Three  Hungarian Folksongs from Csík, Sz.35a

Ostinato

Ballada

Allegro barbaro

Chopin 

Mazurka Op.posth. in A minor (Notre temps)

Mazurka Op.30 No.2

Scherzo No.2 in B-flat Minor, Op.31

Andante spianato et Grande polonaise brillante, Op.22

Profile details