Alfredo Anastasio

Eng:

Alfredo Anastasio’s early exposure to music led him to begin learning the cello at a young age. He is presently pursuing his education at the “Vincenzo Bellini” Conservatory in Catania with Maurizio Salemi as his instructor. During his time there, he has showcased his skills as a soloist and collaborated with various chamber music ensembles. Furthermore, he is being mentored by the accomplished soloist Enrico Dindo at the Pavia Cello Academy, where he has had the valuable opportunity to participate in masterclasses with distinguished international soloists like Asier Polo, László Fenyö, and Jens Peter Maintz.

Alb:

Kontakti i hershëm i  Alfredo Anastasios me muzikën e bëri atë të fillonte të mësonte violonçel në një moshë të re. Aktualisht ai po vazhdon shkollimin në Konservatorin “Vincenzo Bellini” në Katania me Maurizio Salemi si instruktor. Gjatë qëndrimit atje, ai ka shfaqur aftësitë e tij si solist dhe ka bashkëpunuar me ansamble të ndryshme të muzikës së dhomës. Për më tepër, ai është duke u mentoruar nga solisti i arrirë Enrico Dindo në Akademinë e Cello Pavia, ku ai ka pasur mundësinë e vlefshme për të marrë pjesë në masterclase  me solistë të shquar ndërkombëtarë si Asier Polo, László Fenyö dhe Jens Peter Maintz.

Profile details